tisdag 13 maj 2014

Då var vi inne på tredje dagen i LA med Intel ISEF. Våra tre svenska finalister är:
Alexandra Svensson
I mitt projekt har jag forskat om Alzheimer's och kommit fram till att gojibär förlänger livstiden hos bananflugor med sjukdomen. De sjuka flugorna som åt gojibär levde alltså längre än flugorna som inte gjorde det i mitt experiment.
Christian Holm
Jag har skapat en algoritm som kvantifierar sambandet mellan kundmedvetenhet och monopolisering. Modellen visar att ju mer upplysta kunder blir ju vanligare blir monopol.
Axel Ericsson
Jag har byggt en algoritm som kan tolka innehållet i meningar. När du skickar en mening till programmet får du tillbaka en maskinläsbar version av meningen som förklarar kopplingarna mellan adjektiv och substantiv. Det intressanta är att jag inte använder några grammatiska regler för att räkna ut innehållet, utan algoritmen har lärt sig själv att identifiera kopplingar mellan ord genom en "maskinlärningsprocess".
Jag som är reseledare heter Andrea och är projektledare för Stockholms International Youth Science Seminar ungaforskare.org/siyss.

Nedan följer bilder och våra finalisters tankar om de första dagarna!
11 maj, Finalisterna har registrerats och fått sina badges!
11 maj, LA sightseeing tur

11 maj, stop vid kusten under sightseeing turen
Axel och Christian testar spel i Intel loungen

Finalisternas Sverige poster till invigningsceremonin!

Alla finalister namn finns med!
12 maj, Sverige presenteras under invigningsceremonin

Christian berättar om första dagen i LA, 11 maj:

Första dagen på Intel ISEF var fantastisk. Den inleddes med att vakna upp till 22:a våningens utsikt av downtown LA från våra riktigt fina hotellrum. Vi tog oss snabbt ner mot hotellfrukosten där vi i lag Sverige på våra 3 man snabbt försvann bland de större lagen, snart fick vi dock reda på att mindre lag än Sverige blå från Estland och Luxemburg.
Efter frukosten fick vi ta oss vidare till det enorma konferenscenter som Intel ISEF för närvarande belägrar. Väl där var det bara att sätta upp montern i ett virvvarv av 1600 andra montrar. Efter vi hade fått upp våra montrar begav vi oss vidare och gjorde en Sverigeplansch som vi ska springa in med på scenen vid ISEF:s öppningscermoni imorgon. Inslag av allt från Nobelpriset till Ikea fanns med.
Under dagen tog vi också chansen att besöka resten av LA och tog en busstur till Hollywood, Beverly Hill och Sankta Monika där vi fick njuta a vattnet. Det var riktigt intressant att se hur mycket större allting är i USA, inte minst i stadsbilden.
Dagen slutade med en ”pin exchange” där tävlande från alla länder bytte ut pins med landsflaggor eller delstatsflaggor med varandra. Eventet var ett bra tillfälle att lära känna andra deltagare och resulterade inte bara i massa coola pins utan också en hel del kontakter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar