måndag 19 maj 2014

ISEF uppdatering

I skrivande stund befinner vi oss i San Francisco i full färd med att upptäcka vad den här staden har att erbjuda.  Här kommer dock en uppdatering på resten av tiden i Los Angeles och ISEF, i text från våra finalister.

Alexandra beskriver dag 2:
Dag två började med frukost på hotellet och sedan bar det av till LA Convention Center för att fixa lite med våra montrar. Efter lite spring och påskrivande av papper blev våra montrar godkända och efter det fick vi en rundtur på Californian Institute of Technology, lite utanför LA. Dom hade ett jättestort och fint campus med bland annat en sköldpaddsdamm. På kvällen var det en invigningsceremoni med alla 1780 deltagare. Det var väldigt pampigt med inspirationstal och sånt. Det var jättehärlig och positiv stämning. På slutet fick tre från varje land gå upp på scenen med sin landsskylt=D

Axel om dag 3:
Under onsdagen besöktes våra bås av domare som frågade frågor om våra projekts alla aspekter. Från 8 till 5 grillades vi för att sedan slappna av på Universal Studios i Los Angeles.

Nästa dag var det öppet för allmänheten, våra finalister berättade för skolungdomar om sina projekt. 

Christian om dag 5:
Slutligen så hade den sista dagen på Intel ISEF anlänt och vinnare skulle koras. Dagen inleddes därför med en ”grand award cermony” där de bästa i varje kategori skulle få ta del av häftiga resor, pengar och få namnge asteroider. Tyvärr tog team Sverige inte del av något av dessa priser. Den enda som ens fick gå upp på scenen var vår reseledare Andrea som delade ut en inbjudan till Stockholm International Youth Science Seminar, till tre utmärkande projekt. Många fantastiska projekt gavs verkligen den uppmärksamheten som de förtjänade och många fick stora delar av sitt colleges tuition betalat.

Dagen övergick i pool häng med team Finland, där vi alla fick njuta en sista dag av hotellet. Vi avslutade dagen med att gå på musikalen Porgy and Bess, som var oerhört vacker. Allt som nu återstod var att ta farväl av LA och förereda sig på San Fransisco.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar