fredag 5 augusti 2016

LIYSF - Posterkväll och turistande

Hej hej från London!

Nu har vi varit i London i mer än en vecka och minst sagt haft ett fullspäckat schema. Vi, tillsammans med 500 andra deltagare, håller till vid Imperial College och varvar föreläsningar med turistande och sociala aktiviteter. Här kommer några höjdpunkter från vår vetenskapliga vistelse. 

Fredagen den 29:e fick vi möjligheten att presentera våra projekt, som vi även deltog med i Unga Forskare. Allt som allt var vi ca 100 utställare vilka alla var lika engagerade i sina projekt som vi var.



Alice, Mattias och Andi vid LIYSFs projektkväll.

Söndagen den 31:a Juli var vår första heldag som turister. Jag (Alice) tillbringade dagen vid Stonhenge och stannade även till vid Salisbury Cathedral. Roligt att komma ut från London en sväng och se andra delar av England samt uppleva kulturen på ett helt annat sätt.  

Tobias (Tyskland), Angela (Malta), Alessa (Schweiz), Alice (Sverige), Shu (Japan), Sven (Tyskland)
Bild:Alex Rotsch (Tyskland).

Medan Alice utforskade stora brittiska monument, utforskade vi, Mattias och Andi, London på ett helt annat sätt. Vi fyllde vår dag med att resa omkring via underground och till fots kring Londons alla hörn. Vi åkte till Westminster, såg Buckingham Palace, Big Ben, och andra kända brittiska ting. Därifrån färdades vi till närmst obeskrivligt många platser i London. En av dessa platser var Greenwich. Där åt vi Fish & Chips vid en 116 år gammal restaurang.


Bild från Andi och Mattias sightseeing-resa i London. Tagen från Tower Bridge

Tills vidare!

//Mattias, Alice, och Andi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar